Terrarium Project

Categorie: Thuis Bestandsgrootte: 701.27 KB

Dit is een terrarium project waarmee je een leuke gadget kunt creëren voor in huis. Het terrarium bestaat uit 3D geprinte objecten: een basisonderdeel, vier zijdes en een bodemonderdeel. De 4 zijkanten worden aan elkaar gelijmd, vervolgens aan de onderzijde bevestigd en met plexiglas worden de zijdes opgevuld. De dan ontstane kubus wordt in het basisonderdeel geplaatst.


BENODIGDE MATERIALEN

  • Glas of plexiglas

BENODIGDE GEREEDSCHAPPEN

  • Dremel lijmpistool 940
  • Dremel 3D Idea Builder inclusief filament

INSTRUCTIES

Stappen

1

Om het 3D-geprinte Terrarium te bouwen, heeft u zes afzonderlijke delen nodig: vier zijstukken, een bodemonderdeel en één basisonderdeel. Deze dienen als eerst geprint te worden met de Dremel 3D Idea Builder.

2

Als de onderdelen geprint zijn, bent u in staat om te beginnen met het maken van de ramen van het terrarium. Dremel adviseert u plexiglas op maat te snijden met een daarvoor bedoeld snijmes.

3

Om de omvang van de delen plexiglas te bepalen neemt u de 3D geprinte zijdelen als leidraad. Gebruik zodra u de contouren heeft uitgezet een liniaal als geleider om de snijlijnen te markeren.

4

Nu de ramen zijn uitgesneden, kunt u deze plaatsen in de zijdelen van het terrarium. Wij raden u aan een Dremel lijmpistool te gebruiken voor hoge temperatuur om het plexiglas en de zijdelen stevig aan elkaar te kunnen bevestigen. De anti-druip voorziening van het lijmpistool zorgt voor een nette afwerking zonder lijmresten. We raden aan een dunne strook lijm te gebruiken in de randen van de zijdelen.

5

Terwijl de lijm nog warm is, drukt u het plexiglas stevig aan om een goede afdichting te garanderen.

6

Zorg vervolgens voor een dunne laag lijm op de randen van het eerste zijde waar het plexiglas al in is bevestigd. Hierop kunt u de volgende zijde plaatsen (zie foto).

7

Breng nu op dezelfde manier lijm aan op de zijkant van de zojuist geplaatste zijde en op plat liggende deel zodat het volgende zijdeel gelijmd kan worden. Herhaal stap 7 & 8 totdat alle zijden gelijmd zijn.

8

Nu het Terrarium voltooid is, plaatst u deze op het basisonderdeel. Doe dit onder een hoek zodat de inhoud er niet uit kan vallen. Vul het terrarium nu met bijvoorbeeld aarde en een plantje en u heeft een leuke decoratie voor in huis.

Project Details Dremel 3D Project